Kinderboerderij De Wilgenhof - boerderij, lescentrum en schooltuinen

Educatie

Het lescentrum

Voor de basisscholen in Hillegersberg-Schiebroek heeft De Wilgenhof een uitgebreid lesprogramma.

Het lescentrum verzorgt het hele jaar natuurbelevingslessen rond thema's als: veldwerk, voeding, indeling van het dierenrijk, water, dierverzorging en onze afhankelijkheid van de natuur. Dit gebeurt op een speelse manier die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.  

Leerlingen kunnen vooral  veel zelf doen, ontdekken en beleven.
Dit varieert van kleine beestjes zoeken tot brandnetelthee maken, van een beschimmelde boterham onder de microscoop bekijken tot een levende slang aaien, en van boterschudden tot ontdekken wat er allemaal in de sloot of in zee leeft.

 

De basisscholen in Hillegersberg-Schiebroek e.o. kunnen zich jaarlijks (voor de zomervakantie) digitaal inschrijven via de site van de Gemeente Rotterdam.

Voor foto's van lessen klik hier:

 

 

 

Schooltuinen

Op de schooltuinen krijgen de kinderen niet alleen les in het moestuinieren, maar leren ze van alles over de planten en dieren die ze tegenkomen.
Ze bestuderen bijvoorbeeld de bodemdiertjes in de composthoop, ervaren op welke manieren planten hun zaden verspreiden en maken gezonde recepten klaar met hun eigen oogst. 

 

 

 

 


De basisscholen in Hillegersberg-Schiebroek e.o. kunnen zich jaarlijks (voor de zomervakantie) digitaal inschrijven via de site van de Gemeente Rotterdam.

Voor schooltuinfoto's klik hier:

 

 

Uitleen educatief materiaal

Voor educatieve doeleinden zijn allerlei materialen te leen, zowel voor docenten (denk aan leskisten, achtergrondinformatie, visuele ondersteuning, veldwerkmaterialen) als voor overige bezoekers (denk aan spreekbeurtinformatie, de rugzakroute, schepnetjes, loeppotjes, etc.) De medewerkers van het lescentrum informeren u graag over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

   

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het lescentrum: 010-4614940
email: educatiewilgenhof@natuurstad.nl